måndag 28 januari 2013

Besök på Huddinge sjukhus

Ni som följer mig på Facebook har säkert läst att jag och maken besökte lekterapin på Huddinge i förra veckan. Där lämnade vi över en XBOX som v ar signerad av skaparna av Minecraft samt mössor och pannband som jag hade sytt.

Skälet till detta var att min make uppmärksammade en auktion med denna XBOX där vinstpengarna går till orginisationen Min stora dag. En orginisation som legat maken varmt om hjärtat ända sedan han grundade AWGL (After Work Gaming Leauge). Utan min vetenskap bjöd han på den i hopp om att möjligtvis trissa upp priset lite, vilket resulterade i att han vann den. Med min tillåtelse valde han sedan att donera den till Lekterapin på Sachsska sjukhuset. När sedan auktion två startade igång var vi både med på att antingen trissa upp priset eller vinna för att donera till lekterapin på Huddinge sjukhus. Även denna auktion vann vi sedan.

Då jag spenderat många timmar på lekterapin i mitt yrke som personligassistent ville även jag bidra med något till de barn jag mött där så därför valde jag att donera en del av de mössor jag hade hemma på lager.

När vi väl kom till Huddinge och blev bemött av personalen var det en otroligt glädjeboost. Ulrika som jag känner på lekterapin tog emot oss och medan vi packade upp och förklarade vad vi hade med oss tillkallade hon all personal som fanns i närheten för att titta. Det var så otroligt fint att se hur glada all personal blev och att få höra vilken nytta denna XBOX skulle bli. Då den skulle få åka runt mellan avdelningarna till de barn och ungdomar som var för sjuka för att kunna besöka lekterapin

Men det allra roligaste för mig under detta besök var ett 3-årigt barn med sin mamma som stod och fingrade på mössorna och direkt valde en favoritmössa till sig och sin mor och sedan sprang iväg med mössan på huvudet. I det ögonblicket kändes det att det vi gjorde var helt rätt. Den glädjen som jag upplevde då kommer följa med mig länge.

Efter besöket på Huddinge gick jag hem för att fortsätta med ytterliggare ett projekt som jag har pågående, att sy prematurkläder till neonentalen på Huddinge. Men självklart kommer jag även fylla på mitt mössförråd på lekterapin på Huddinge sjukhus också!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar